Franciacorta Extra Brut Vigna Dorata

Halványsárga, nagyon finom és kellemes perlage, az illatában gyümölcsös és virágos, barack és fehér virágok illatával. Az ízében lévő buborék kellemes, a bor kiegyensúlyozott és kellemesen friss és savanyú, kiváló ásványosság és kitartás. Kiváló hideg ételek mellé, vagy hal, kemény sajt, rizottó, fehér húsételekhez.

Bor neve Franciacorta D.O.C.G. „Brut”.

Szőlőfajta: Chardonnay 80%, Pinot Nero 20%

Talajösszetétel: A korai eredetű alluvális morain talaj rendkívül homokos szerkezetű és nagyon gyakori morain kövek.

Szőlőskert: Cazzago San Martino falu.

Expozíció és magasság: Délnyugati expozíció, könnyű lejtővel, 230 m tengerszint feletti magasságban.

Növekvő és képzési rendszer és növényi távolság: Cordon és Guyot képzési rendszer, 5000 növény / ha sűrűsége.

Hozam: 80 ql / ha

Betakarítási időzítés: Augusztus vége és szeptember eleje között. A szőlőt kézzel, kis ládákban gyűjtik a legszebb órákban.

Borkészítés: A teljes szőlő lágy préselése pneumatikus prés segítségével. Az első erjesztés rozsdamentes acél tartályokban történik szabályozott hőmérsékleten, a kiválasztott élesztő hozzáadása után.

Habképződés: A cuvee, a borászat különböző szőlőültetvényeiből készült borszőlő keveréke közvetlenül a tirázs előtt áll, ami általában áprilisban és májusban történik.

Degorzsálás: Általában 24 hónap elteltével, amikor az öregedés megtörtént, a szükséges tulajdonságok elérése a likőr dezaktiválással történik; a végén a Brut körülbelül 5-6 g / l cukrot tartalmaz. A pincészet három hónapos finomítás után a Franciacorta Brut DOCG palackozásra és kóstolásra kész.

Kiszerelés 0,75L

6 db / Karton

Cikkszám: MON044

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2024 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.