Halványsárga, nagyon finom és kellemes perlage, az illatában gyümölcsös és virágos, barack és fehér virágok illatával. Az ízében lévő buborék kellemes, a bor kiegyensúlyozott és kellemesen friss és savanyú, kiváló ásványosság és kitartás. Kiváló hideg ételek mellé, vagy hal, kemény sajt, rizottó, fehér húsételekhez.
Bor neve Franciacorta D.O.C.G. „Brut”.
Szőlőfajta: Chardonnay 80%, Pinot Nero 20%
Talajösszetétel: A korai eredetű alluvális morain talaj rendkívül homokos szerkezetű és nagyon gyakori morain kövek.
Szőlőskert: Cazzago San Martino falu.
Expozíció és magasság: Délnyugati expozíció, könnyű lejtővel, 230 m tengerszint feletti magasságban.
Növekvő és képzési rendszer és növényi távolság: Cordon és Guyot képzési rendszer, 5000 növény / ha sűrűsége.
Hozam: 80 ql / ha
Betakarítási időzítés: Augusztus vége és szeptember eleje között. A szőlőt kézzel, kis ládákban gyűjtik a legszebb órákban.
Borkészítés: A teljes szőlő lágy préselése pneumatikus prés segítségével. Az első erjesztés rozsdamentes acél tartályokban történik szabályozott hőmérsékleten, a kiválasztott élesztő hozzáadása után.
Habképződés: A cuvee, a borászat különböző szőlőültetvényeiből készült borszőlő keveréke közvetlenül a tirázs előtt áll, ami általában áprilisban és májusban történik.
Degorzsálás: Általában 24 hónap elteltével, amikor az öregedés megtörtént, a szükséges tulajdonságok elérése a likőr dezaktiválással történik; a végén a Brut körülbelül 5-6 g / l cukrot tartalmaz. A pincészet három hónapos finomítás után a Franciacorta Brut DOCG palackozásra és kóstolásra kész.
Kiszerelés 0,75L
6 db / Karton
Cikkszám: MON044