Termelési terület: Montalcino - Sant'Angelo domb, kilátással az Orcia folyóra. Közepes sűrűségű talajok, mészkő kavicsokkal. Szelíd lejtők déli - dél / nyugat felé.
Szőlő: Minden szőlő Col d'Orcia szőlőből, 50% Merlot, 30% Cabernet, 15% Syrah, 5% Petit Verdot. A betakarítás során a Syrah kivételével minden fajta kiegyensúlyozott érettségi vizsgálatára alapozzák kiválasztásuk, ahol enyhe túlérettséget választanak a bor összetettségének növelése érdekében.
Borkészítés: A fajtákat külön rozsdamentes acél tartályokban erjesztik. Körülbelül 20 nappal a macerálás szabályozott hőmérsékleten. A malolaktikus fermentáció betontartályokban történik. Innen áprilisban közvetlenül barriqueba kerül.
Öregedés: A fajták és a tételek külön öregedése 12 hónapig francia tölgyfahordóban. A gyümölcs fokozása érdekében a Merlot fajtát 500 literes francia tölgy tonnában töltötték. Nincs további állás, amíg a bort nem keverik. A második tél folyamán érte al a bor a stabilitását, amikor a szezonális hideg hőmérsékletet érte, így tiszta bort kaptak természetes úton. Ezután palackozták.
Szín: intenzív rubin vörös, ragyogó lila árnyalatokkal.
Illat: Bőséges és meleg, nagy frissességgel és bonyolultsággal. A jellegzetes fajtájú jegyzeteket a vanília szelíd illatai mutatják.
Íze: Gazdag bor, nagy szerkezetű és érett tanninokkal. Az utóíz mély és tartós. A gyümölcsös aromák jól kiegyensúlyozottak a barriák tipikus jegyzeteivel.
Alkoholtartalom: 13,5%
Teljes savasság: 5,2 g / l
Szolgálási hőmérséklet: 18 ° C
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: CO006