Megnevezés: Nizza d.o.c.g.
Az első évjárat: 1984
Szőlőfajta: Barbera
Termelési terület: Asti-tól délre
expozíció: dél
Talajösszetétel: a mészkő mályva, a talajváz a gipsz, a vas-konglomerátumok jelenlétét és a kalcium-karbonát szerény mennyiségét mutatja
Magasság: 200 méter tengerszinttől
Képzési rendszer: Guyot
Szőlőskert sűrűsége: 5,500 növény hektáronként
Szüret: az egészségesebb, legérzékenyebb szőlőfajták szőlőültetvényeinek szelekciója 40 lb-es szedési kosarakba
Borászati rendszer: macerálás, bőrrel érintkezve, rövid és lágy szivattyúzással a bőr sapkáján
Öregedés: 4 hónap francia tölgyfahordóban
Szín: sötét lilásvörös
Illat: intenzív cseresznye, szeder és ibolya jegyzetek
Íz: jól strukturált és kerek
Párosítások: borított borjú Barberával, fácán „salmíban” (fűszerben és borban, Piemont stílusban), öreg sajtok
Szolgálási hőmérséklet: 18 ° C
Kiszerelés: 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: COP002