Amarone Classico Allegrini

Kóstoló jegyzetek
Az Allegrini család szakértelmének, az igazi klasszikusnak az eredménye. Ez a vörösbor magában foglalja a hagyományokat, a területet és a az ország ismeretét. Corvina, Corvinone, Rondinella és Az Oseleta-t levegőn szárazra kell hagyni legalább decemberig naponta ellenőrizni kell, hogy tökéletesen egészséges szőlő legyen. Hosszadalmas a finomítás és az öregedés végül egy vörösbort eredményez az olasz borászat emblémája a Barolo és Brunello di Montalcino mellett. Megbízható szerkezete és mélysége ugyanolyan érett gyümölcsök és fűszerek aromái, mint az ízben, ahol az alkoholt a megfelelő savasság és kifinomultságú tanninok tartják fenn.

Élelmiszer párosítás
Hagyományosan vadhús, pörkölt és grillezett húsok, rakott és jól érlelt sajtok. Kitűnő kiadós ételekhez. Az Amarone megkülönböztető íze az egzotikus édes ízű és savanyú konyhát, ezért tökéletes az ázsiai és közel-keleti ételek. Tálaljuk 18 ° C-on és nyissuk ki a palackot egy órával az fogyasztás előtt. A bor életkora akár 20 évet is elérhet.

Megnevezés: Amarone della Valpolicella Classico D.O.C.G.
Szőlőfajták: Corvina Veronese 45%, Corvinone 45%, Rondinella 5%, Oseleta 5%
A terület: Valpolicella Classico
Szőlőskert elhelyezkedése: A Valpolicella Classico hegységében található terület
Tengerszint feletti magasság: 180-280 méter
Expozíció: Délkelet
Talajjellemző: Változatos, de leginkább agyagos és krétás talajok. \ T vulkáni eredetű
Képzési rendszer: Régi szőlő Pergola Trentina, új szőlő Guyot
A szőlő átlagos életkora: 34 év
A szőlőültetvények sűrűsége: Régi szőlőültetvények, mintegy 3000 növény / ha, új
szőlő mintegy 5000 növény / ha
Borítás és öregedés
Betakarítás: A későn elvégzett kiválasztott fürtök betakarítása szeptemberben
Appassimento (szárítási eljárás): Természetesen 3-4 hónapig szárítva a szárítóberendezés. A szőlő eredetük 40-45% -át veszíti el súlyban
Borkészítés: január elején de-stemed és puha nyomásos
Erjesztés: Hőmérsékletszabályozott rozsdamentes acél tartályokban
Erjesztési hőmérséklet: 8-22 ° C (46-72 ° F)
A fermentáció hossza: 25 nap, napi rendszeres szivattyúzással
Öregedés: 18 hónap tölgyben, majd 7 hónapig keveredik
Analitikai adatok
Alkoholtartalom: 15,97%
Teljes savasság: 6,1 g / l
Maradék cukrok: 2,5 g / l
Száraz extraktum: 36 g / l
pH: 3,52

Kiszerelés 0,75L

6 db / karton

Cikkszám: ALL024

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2024 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.