Rosso di Montalcino Col d'Orcia

A Rosso di Montalcino egy klasszikus, tiszta Sangiovese-szőlőből készült bor, amelyet a betakarítás után egy évvel szabadítottak fel, hogy megőrizzék a fiatal bor frissességét és gyümölcsösségét, és ugyanakkor azt a intenzitást, amelyet csak a Montalcino terroir képes szállítani .

Termelési terület:
Col d'Orcia saját szőlőültetvénye, amely Montalcino-ban található, déli fekvésű, az Orcia folyóra néző dombon. Átlagos magasság 250 m tengerszint feletti magasságban.

Időjárási viszonyok:
A tél meglehetősen száraz volt, alacsony hőmérsékleten januárban és februárban. A tavaszi esőzések a szezonális átlagon belül a júliusi és augusztusi hónapokban szükséges vízkészletet biztosították. Szeptember volt mérsékelt, jó nap / éjszaka hőmérsékleti kirándulásokkal, amelyek lehetővé tették a szőlő tökéletes érettségét.

szőlő:
Sangiovese, helyi nevén "Brunello" (a Brunello di Montalcino termelésében használt fajta).

borkészítés:
A friss és hosszú élettartamú gyümölcsök megőrzése érdekében a szőlőbőrön kb.

Öregedés:
12 hónapos szláv-tölgyfahordókban 75 és 150 hl között, majd a palackban finomítva.

Főbb jellemzői

Szín: Mély rubin vörös, lila árnyalatokkal.

Illat: Bőséges és gyümölcsös, a kis vörös érett gyümölcsök, a szeder és a cseresznye jellegzetes jegyzetei, a tölgyfűszerekkel jól kiegyensúlyozott.

Aroma: Jó szerkezet, puha és kellemes tanninok. Az utóíz hosszú, tartós és gyümölcsös.

Alkoholtartalom: 14%

Teljes savasság: 5,5 g / l

Kiszerelés 0,75L

6 db / karton

Cikkszám: CO004

Kiemelt partner

Bővebb termékválasztékért kérjük kattintson a Casa Rinaldi képre

casarinaldi2

Rólunk

Valpolicella Kft
Olasz élelmiszer és ital kis és nagykereskedés
2151 Fót József Attila utca 35.
Nyitva tartás: H - P 08:00 - 15:30
Tel: +36 27 200 970
Fax +36 27 200 972
© 2024 Valpolicella Kft. All Rights Reserved.

Please publish modules in offcanvas position.