Megnevezés: Vino da Tavola Rosso Asztali bor
Szőlőfajta: Carmenere 100%.
Származás: Két Carmenere szőlőültetvény, átlagosan 21 évvel ezelőtt ültetve, Passirano falunál.
Hektáronkénti átlagos hozam: 7000 kg szőlő, ami 4100 liter bor (must-gyümölcs arány 58%).
Borkészítés: a Carmenere szőlőt régóta kézzel szüretelik, majd gyorsan osztályozzák és hűtik. Bogyózás gravitációval történik, ezzel elkerülhetők a szivattyús rendszerek okozta nemkívánatos aromák. Alkoholos erjedés és kivonatolás 20 nap, a gondos hőmérséklet ellenőrzés mellett. A még meleg bor kis tölgyfahordókba kerül, aminek legalább 65% új. Érlelés összesen 10 hónap.
Alkohol 13,5%
pH 3,68
Összes savtartalom 4,50 gramm / liter
Illékony savasság 0,43 gramm / liter.
Szulfitok: Összes kén-dioxid kevesebb, mint 40 mg / liter (maximum jogi korlát: 150 milligramm / liter).
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: CDB002