Termelési terület: Montalcino - Siena - Sant'Angelo domb, kilátással az Orcia folyóra dél-dél / nyugat felé.
Szőlőültetvény: Poggio al Vento. Átlagos magasság: 350 m tengerszint feletti magasságban. 1974-ben ültetett.
Szőlő: A Sangiovese különleges klónjai, helyi nevén „Brunello”, a Col d'Orcia válogatásból származnak. A betakarítási idő megválasztása a hosszú élettartamú, hosszú élettartamú, strukturált bor előállítására épül. Kézi betakarítás a legjobb illatok szigorú kiválasztásával, az első szőlőben, majd a pincében lévő kiválasztási táblázatban.
Borkészítés: Erjesztés 28 °C-os szabályozott hőmérsékleten. 50 és 60 hl rozsdamentes acél tartályokban. A szőlőültetvények különböző területeit elkülönítik. A macerálás során ami 20-25 napig tart, napi pumpálás és hosszú „delestázsok” kerültek végrehajtásra. Mallolaktikus fermentáció betonban történik. Innen tavasszal a bor közvetlenül hordóba került.
Öregedés: 3 év szláv és Allier tölgyfahordóban 25 és 75 hl. ezt követően körülbelül 16 hónapon át további öregedés következik be palackban hőmérséklet-szabályozott környezetben.
Szín: Mély rubin piros.
Illat: Komplex, elegáns és elegáns bor. A Sangiovese jellegzetes aromáit a klasszikus fűszeres aromák kiegyensúlyozzák, amelyek a hordóban hosszú öregedésből származnak.
Íz: Erőteljes és harmonikus, a tanninok érettek és burkolóak, jól kiegyensúlyozottak és kellemes savassággal rendelkeznek. Gyümölcsös, hosszú és tartós utóíz.
Alkoholtartalom: 15%
Teljes savasság: 5,9 g / l
Szolgálási hőmérséklet: 18 ° C
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: CO001