BORKÉSZÍTÉS
A borkészítés a környező élesztőkön keresztül kezdődik, külön-külön minden szőlőfajtánál, szabályozott hőmérsékletű acéltartályokban 30 ° C és 33 ° C között, kézi szivattyúzással és összesen 22 napos cuvaisonnal Sangiovese, 25 nap Merlot esetében és 26 nap a Malvasia Nera esetében. Az első érlelést követően a bor a malolaktikus barrique-ba került
erjesztésre. Finomítása a három szőlőfajta összeállítása a malolaktikus fermentáció végén történik. Ezután a bor tölgyfahordóba kerül - amelyből 18% új - körülbelül 10 hónapra.
Szín: tiszta rubin-piros.
Illat: gyümölcsös, cseresznye és eper jegyzetekkel. Néhány harmadlagos tipp emlékeztet a bőrre.
Íze: piros gyümölcsök érlelése, zamatos, érdekes és tartós. Tanninok érettek és finomak. Az utóíz élénk frissességet fejez ki a sötétvörös gyümölcsökkel, a nedves talaj és a fa jegyzeteivel.
Terület: Északkelet / Délnyugat - Észak-Kelet / Délkelet
Talaj: nagyon kavicsos, agyag és mészkő
Magasság: 460-525 méterrel tenger szinttől.
Képzési rendszer: függőleges rácsos, Guyot
Növénysűrűség 5.500 és 2.800 db / ha
Első kiadás: 2010
Szőlőfajták: 80% Sangiovese, 13% Merlot, 7% Malvasia Nera
Bizonyíték: 13%
Teljes savasság: 6,1 g / l
Maradékcukor: <0,5 g / l
Kivonat: 30,9 m / l
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: AMA003