A híres bor néve valószínűleg a sváboktól (Suave) származik, akik megpróbálták Olaszország meghódítani a középkorban.
Mások úgy vélik a Soave név amit a város kapott Dante adta a minőségi borai miatt.
Alkohol: 12.50% Vol.
Maradék redukáló cukrok: 5,65 g / l
Összes savtartalom: 6,40 g / l
Teljes szárazanyag: 21,50 g / l
pH: 3,35
Szőlészet: Soave szívében található a Soave Classico zónában a domboldalakon mintegy 80m magasságban
Talajtípus: főként vulkanikus eredetű, gyep a szőlő közt.
Képzési rendszer: módosított Pergola Veronese.
Szőlőtöke kora: 20 és 30 év.
Az ültetés sűrűsége: 2500 szőlő hektáronként.
Hektáronkénti hozam: 75 hl.
Szüret: szeptember végéig kizárólag kézzel.
Szín: szalmasárga zöld árnyalattal.
Illat: finom, őszibarack, enyhe virág jegyzetekkel
Íz: közepesen testes, harmonikus, tiszta és friss kombinálva egy csipetnyi keserű mandulával.
Jól megy előételekhez, tészta zöldség és hal ételekhez.
Fogyasztási hőmérséklet: 10°-12°C
Kiszerelés 0,75L
6 db / karton
Cikkszám: MO0032