valpolicella ripassoValpolicella Ripasso DOC Domini Veneti

Típus : Száraz vörösbor

Szőlő : 70% Corvina Veronese , Corvinone 15%-os , Rondinella 15%

Analitikai adatok: Alkoholtartalom : 14,00 % Maradék redukálócukrok : 9,00 g / l Összes savtartalom : 5,50 g / l száraz kivonat : 33,00 g / l pH: 3.70

Terület leírása : Valpolicella szívében található, Negrar. Magasság 230-450 méter s.l.m. délnyugati fekvéssel. A talaj típusa változó, túlnyomórészt agyag és mészkő. Füvesített, a szőlőterület. 

Rendszer: pergola

Tövek életkora: 15 év.

Az ültetés sűrűsége: 3300-3500 szőlő hektáronként.

Hektáronkénti hozam 70 hl.

Szüret: szeptember végén , október elején manuális jellegű.

Borkészítés : Fermentációs hőmérséklet 25 ° C és 28 ° C-on Összezúzás 12 napig préselés beprogramozott frekvenciával 3 naponta, 20 percenként.

Természetvédelmi acéltartályban februárjáig. Transzfer hordó 18 hónapon át május végéig. Full malolaktikus erjedés. Finomítás palackban 4 hónapig.

Stabilizálása: természetes.

Szín: Mély rubin vörös , lila árnyalatú.

Aroma: Intenzív, a tippeket a cseresznye és fűsze.

Íz: meleg, testes, teljes és bársonyos tippeket szárított gyümölcs.

Tárolás: állandó hőmérsékleten, 14-15 ° C-on, fénymentes helyen, 10 évig.

Fogyasztási hőmérséklet 16-18 ° C-on.

Ételpárosítás: nagyon jól megy mindenféle vörös húsoz grillezve és párolva. Kitűnő a vadon élő szárnyasok és érett sajtok mellé.

Kód: MO0054