barolostroppianaBarolo D.o.c.g. Leonardo Stroppiana

Szőlőfajta: 100% Nebbiolo.

Talaj konzisztenciáját: vegyes konzisztencia, jellemzően agyag.

Ültetvény: Rivalta di La Morra és Verduno településeken

Expozíció: dél 

Tengerszint feletti magasság: 400 m 

Ültetetés éve: 1996.

Hektáronkénti hozama: 5000-6000 kg (5-6 tonna).

Borkészítés: A szőlőt október közepén szedik. A must bőrrel erjed, 8-12 napon át szabályozott hőmérsékleten nem magasabb mint 30 °C-on és szivattyúval keringtetik át legalább 4-6 alkalommal naponta.

Öregedés: erjedés befejeződése a bor érlelése 24 hónap nagy francia tölgyfahordóban. Palackozzák három évvel szüret után, és továbbra is finomítják 10-12 hónapig pincében, mielőtt kiadják a vevőknek.

Alkoholtartalom: 14-15%

Színe rubinvörös, gránát. Illata intenzív, kellemes dohány és fűszeres jegyekkel, és jellemzője a jelentős elegancia és higgadtság. Íze száraz, meleg, bársonyos, intenzív hatású, amely a teljes és harmonikus, megfelelő szintű tanninok. 

Étel párosítás: őz, vörös húsok, érett sajt.

Kód: