antinooAntinoo IGT Casale del Giglio

Szőlő: Kétharmad Viognier és egyharmad Chardonnay

Borkészítés: ügyelve, hogy ne szakadjon a szőlő bőre, a frissen összegyűjtött szőlőt szállítják a pincészet, ahol puha sajtoláson esik át. A kapott mustot hűtik 12-13 °C-ra, lehetővé teszik, hogy természetes leülepedést. Ha a hőmérséklet a tartályokban eléri a 18 ° C-ot, minden fajtát külön-külön 500 literes akácfa hordóba töltik. A Chardonnay must kis részét, nem szenesített tölgyfa hordóba töltik. Végül Antinoo további 6-12 hónapig palackban finomodik.

Megjegyzés: Ez az aranysárga bor komplex illatú lonc és a kamilla, mogyoró és vanília tippekkel. Elegáns és csípős ízű piritós jegyzeteket ad vissza hosszú kivitelben.

Étel párosítás: "Pasta alla Gricia" - az eredeti változata a klasszikus "Pasta all'Amatriciana" paradicsomszósz nélkül

kiszerelés 750ml

Alkohol 13,5% 

Kód: MO0047